Al 2 maanden in Dubai!
Door: Miralda
Blijf op de hoogte en volg Miralda, Remco, Robin en Martin
02 September 2005 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Zo langzamerhand wordt het overdag wat koeler (40 graden) en kunnen we al rustig rond 16.00 uur naar het zwembad zonder onderweg (1 minuut lopen) te smelten. Robin heeft al een paar buurmeisjes van zijn leeftijd ontmoet waar hij heerlijk mee speelt en de moeders beppen natuurlijk wat af in het zwembad. Soms spreken we 's ochtends iets af om met elkaar koffie te drinken (oergezellig Nederlands, maar Christine is Engels en Maria Deens en ik moet eerlijk bekennen dat de Engelse koffie niet echt lekker is).
Terwijl Remco naar zijn werk ging, heeft mijn tijd zich aardig gevuld met het maken van tripjes met Robin, het inrichten van het huis en contact zoeken met buurtjes en het regelen van een kinderdagverblijf voor Robin.
Maandag gaat Robin voor het eerst naar de Emirates British Nursery. Tot aan januari mag hij 3 ochtenden van 8.00 tot 13.00 uur (zaterdag, zondag, maandag) en vanaf dan moet hij 5 ochtenden. Ze zien het hier echt als voorbereiding op school en wat ik ervan begrijp spelen ze wel veel, maar erg volgens rooster (half uur in de speelgoedkamer, half uur in het zwembad, half uur in de buitenspeeltuin, half uur rijm en muziek, half uur schilderen/tekenen). We zullen het wel zien als hij eenmaal een paar keer is geweest.
We zijn de afgelopen periode o.a. naar de Khor Dubai Wildlife Sanctuary geweest. Je kunt daar van heel dichtbij vele vogels bewonderen, waaronder prachtige flamingo's. In Sharjah (andere UAE-staat)zijn we naar het Wildlife Centre geweest, een kleine dierentuin met alleen maar woestijndieren. De naastgelegen kinderboerderij was helaas dicht wegens verbouwing, anders hadden we daar ook even wat kamelen gaan aaien (Dubai heeft helemaal geen kinderboerderij, erg jammer).
Verder wat nieuwe winkelcentra ontdekt en in het WTC naar een speelhal voor kinderen geweest (2 veilinghallen vol met soft-play speelgoed, kermisatracties, mega-zandbak, klim- en glijtoestellen, etc.).
Tot ziens, horens, schrijfs en/of mails maar weer. Groet Remco, Miralda en Robin
02 September 2005 - 21:34
Laura:
hee! eindelijk zit ik achter ons nieuw laptopje op jullie site te bladeren. Wat is Robin groot en hij loopt! erg stoer ventje zo zeg. Jammer dat we zo lang op internet moesten wachten. Maar super om jullie zo in het nieuwe huis en omgeving te zien. We mailen snel en dan schrijf ik uitgebreider. Heeeel veel liefs en kus voor Robin. x laura, rens anne en sterre -
03 September 2005 - 12:44
Joke:
Jeetje alweer 2 maanden!? En wat wordt Robin groot zo overeind! Spannend hoor a.s. maandag al naar school. En jij Miralda? Wij gaan morgen de KrommenieBieb openen. Het belooft mooi weer te worden en half Krommenie maakt gebruik van dit festijn. Koopzondag; parkpop; open huis Fluxus/buurthuis.
Dag
Joke -
03 September 2005 - 18:05
Natas En Maup:
hai buurtjes!! wat zien jullie er goed uit zeg. die robin hij loopt eindelijk,dat hadden we hier natuurlijk nog willen meemaken,maar goed dat is niet anders.maar t ziet er daar allemaal errug mooi uit en in 2006 komen we echt een weekje langs. we hebben er nu al zin in. poezenknuffel van sylvester,en kusjes van de overbuurtjes!! -
04 September 2005 - 09:25
Henk De Leeuw:
Hallo Family
Leuk en interessant om weer
iets van jullie wel (en weinig of geen wee)te lezen.
Het klinkt allemaal heel enthousiast al lijkt het me een hele omschakeling. Dat is iets anders dan de "Bieb in Zaandam" en het weekelijkse koffie-leuten bij de Geus. Maar jullie jonge mensen zijn zo flexibel (sprak de oudere heer) dat je je kenelijk goed weet aan te passen aan je nieuwe leefomgeving en -omstandigheid. Leuke foto's en Robin al weer een stappend mannetje.
Ik heb intussen de filmpjes van van Oord bekeken; geeft wel een impressie, alhoewel Remco het meest achter de pc zit lijkt mij.
Ik doe je de groeten van de "de Geus bekenden"waar het op dit moment nog steeds komkommertijd is.
Teun zit voor een kleine maand in Ieland.
All the best en lieve groeten van
Henk e.a. -
05 September 2005 - 09:27
Piet En Joke:
We zijn weer helemaal op de hoogte van jullie doen en laten. Wie had gedacht dat de kleine Robin al zo jong aan het officiële "leerproces" zal gaan deelnemen. Sta jij, Miralda, met je pedagogische opleiding daar wel achter? We gaan er even een aantal dagen tussenuit, de Ardennen in. We hebben er echt zin in na alle besognes van de afgelopen tijd. Groetjes van ons beiden. -
08 September 2005 - 14:31
Wil En Theo:
jullie houden ons zo mooi op de hoogte van jullie leven daar, wij hebben niet veel nieuws te melden we gaan dit weekend naar losser in twente met alle neven en nichten van de van hezen, dus dat wordt vast dikke pret nu tot mails