Komen jullie vakantiefoto's kijken?
Door: Miralda
Blijf op de hoogte en volg Miralda, Remco, Robin en Martin
25 Februari 2006 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Tijd zat voor mij om de vakantiefoto's in te plakken, want het water komt hier al 2 dagen met bakken uit de lucht, Robin zit op het kdv en Remco is (eindelijk :)) weer naar zijn werk.
Wij helemaal naar Signapore op vakantie om weer eens een beetje regen te zien, regent het gewoon in Dubai! Nou ja, Robin moet nog een extra weekje in het gips (volgende week woensdag mag het eraf) en de zwembaden in de wijk zijn nog steeds gesloten, dus eigenlijk wel prima, dat slechte weer. Leuke regenfoto's kunnen jullie vinden op de site van Kor en Carina (http://desert.web-log.nl/) Ik had geen tijd om foto's te maken, want de huizen zijn hier niet helemaal op regen gemaakt, dus de logeerkamer stond geheel blank, Robins kon rondjes zwemmen in zijn kamer (en dat mag dus niet met dat gips :)) en in de woonkamer stroomde het water gewoon onder de voordeur door naar binnen. DWEILEN!!!!!
OMAN
De laatste week van januari zijn we (dwz. wij drieen en mijn pap en mam) op vakantie geweest in Oman (Oman dankt zijn naam aan een arabische stam die uit de plaats Uman uit Yemen hier naar toe is geemigreerd).
Met de auto eerst naar Al Ain gereden (UAE) voor een lange stop om koffie te drinken en het oasepark en de geitenmarkt te bezoeken. Daarna door naar de grens met Oman. Ruim een uur hebben ze ervoor nodig gehad om ons het land binnen te laten! En wat blijkt: Oman is ook vol met woestijn, oases, rotsen, bergen en palmbomen.
Eerst 2 dagen naar Nizwa, bekent als oude hoofdstad van Oman en een stad voor dichters, schrijvers en intellectuelen. Daar voelen we ons dus prima thuis, mn. luierend bij het zwembad van het hotel. Je kunt er mooie wandelingen maken in de bergen, helaas hebben wij dat niet gedaan, want onze auto mocht de berg niet op van de bergbewakingsdienst (alleen 4x4 kunnen de berg op en wij waren met onze andere auto). Verder wel prachtige forten bezocht (binnen een beetje kaal, leuk aankleden met een tapijtje en een kandelaar is er niet bij in Oman), rondgelopen in een verlaten dorp en De Muur bekeken (je hoeft er echt niet voor naar China) in Bahla.
Na 2 dagen door naar de hoofdstad van Oman, Muscat. Megaslecht hotel, maar leuke dingen daar te zien en te doen.
Voor iedereen die eventjes een eenvoudige wandeling wil maken... ik heb nog een leuke route liggen van ongeveer 2 uur van Mutrah naar Riyam met prachtige uitzichten over Muscat. Je begint met een stijle klim naar het puntje van een berg (nu begint dan vast het makkelijke gedeelte...)
vervolgens struikel je stijl naar beneden de berg weer af (maar dan wordt het nu vast makkelijk...)
en dan loop je nog even de wadi=rivierbedding door (... zou misschien iets makkelijker zijn als de wadi DROOG stond, maar ja, water in de wadi is natuurlijk ook leuk!)... Mooie route, maar bij eenvoudig denk ik toch aan 'volg voor de komende 5 kilometer de rode paaltjes in de Schoorlse duinen' of zo iets :)
Leuk was ook het Qurm Park. Hier was een gezellige drukte bij het heritage village, met veel muziek en dans, maar ook een koranschooltje, authentieke kinderspelletjes, lekkere hapjes en kamelen (die hadden we al zo lang niet gezien!). Verder een echte aanrader voor iedereen die nog eens naar Oman gaat: een bezoek aan de Sultan Qaboos Grand Mosque. Een prachtige moskee waarbij in de gebedsruimte alleen al 263m tapijt ligt en het plafond 35 kristallen kroonluchters telt, waarvan de centrale kroonluchter 14 meter hoog en 8 meter breed is. Adembenemend!
SINGAPORE
7 t/m 15 februari in het mooie Gallery hotel gezeten aan het water in Singapore. Groen, groen en nog meer bomen en struiken... heerlijk. Zelfs de regen konden we na 7 maanden zon wel waarderen, alleen een beetje jammer dat Robins gips niet nat mocht worden. De dierentuin, nachtsafari en het vogelpark bezocht. Robin geniet echt van alle dieren, poes herkent hij nu (dus ook alle tijgers en panters en leeuwen zijn poes) en verder zijn alle grote dieren paard (wat kan het leven toch simpel zijn :))
Heerlijk shoppen op Orchard Road (kan in Dubai zo slecht, he) en verder lekker genieten op het eiland Sentosa, in de Chinese wijk rondstruinen en (goede tip Marijke!) een Signapore Sling drinken in het Raffles hotel. Oja, voordat ik het vergeet te vermelden: na 7 maanden autorijden en lopen hebben we eindelijk weer eens gefietst in het East Coast Park!!!!!
Iedereen moet eigenlijk maar eens op vakantie naar deze prachtige stad, en dan wel zeker een week blijven, er is zoveel te zien!
Nu weer gewoon terug naar af:
Remco weer 6 maanden werken, Robin naar kdv en ikke: koffieleuten en sporten op de sportschool die nu eindelijk open is... en natuurlijk de vakantiefoto's inplakken!
25 Februari 2006 - 12:13
Marco En Judith:
Hoi, heerlijke foto's volgens mij kunnen jullie er wel weer even tegen! Wij blij dat wij al in september bij jullie gelogeerd hebben toen hoefden we ik elk geval niet te dweilen van de regen! Veel liefs uit Apeldoorn -
25 Februari 2006 - 13:13
Robin:
Wauw, ziet er wederom allemaal weer geweldig uit!
Moet toch maar eens jullie kant opkomen.
Groetjes Robin -
27 Februari 2006 - 08:57
Marijke:
Zo prachtig allemaal. Wou dat ik samen met je op de bank zat Miral, met alle verhalen erbij. (alhoewel je heel goed je best doet hoor met je lange berichten!)Ik stuur je binnenkort weer ns lange mail. Groetjes -
27 Februari 2006 - 09:16
Peter & Pauline:
wow hoop foto's! Gaaf!
groetjes,
PPPP -
27 Februari 2006 - 19:33
Natas En Maurice:
ziet er weer geweldig uit, die foto's van jullie.
zorgen jullie wel dat alle gaten en kieren dicht zijn,als we er over 2 weken zijn, want ook wij hebben geen zin om te dweilen.
nou weer hard werken (remco tenminste) en dan in augustus naar het kouwe en natte nederland?
groetjes en tot over 10 dagen. -
28 Februari 2006 - 12:06
Marga:
wat een mooie foto s weer, en goede beschrijving,echt top hoor!! -
28 Februari 2006 - 17:27
Geska:
Leuk om Singapore weer te zien. Sommige foto's hebben wij ook in onze verzameling. Oa. de dierentuin en de eetgelegenheden langs de kade. Maar dan alweer 7½ jaar geleden. Om precies te zijn 30-11-1998. -
13 Maart 2006 - 11:26
Wil En Theo:
leuke foto reportage maar wat spook dat ventje van jullie allemaal uit ????
hier verder geen nieuws.groeten uit schagen