Alweer 7 maanden in Dubai - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Miralda, Remco, Robin en Martin Veldhuizen - WaarBenJij.nu Alweer 7 maanden in Dubai - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Miralda, Remco, Robin en Martin Veldhuizen - WaarBenJij.nu

Alweer 7 maanden in Dubai

Door: Miralda

Blijf op de hoogte en volg Miralda, Remco, Robin en Martin

23 Januari 2006 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Hallo allemaal,

iedereen allereest heel erg bedankt voor alle leuke post uit Nederland. Het is iedere keer weer genieten van alle briefjes, kaarten en hollandse gezelligheid.
Iedereen leuke feestdagen gehad?
Nanette, vandaag ben je jarig! Gefeliciteerd!

Tweede Kerstdag heeft Remco onze nieuwe bbq mogen uitproberen. We hebben hem gekregen van Kor en Carina, die we natuurlijk gelijk hebben uitgenodigd om met ons mee te smullen, (samen met wat werkmaatjes (incl.aanhang) van Remco én Remco's moeder en haar vriend Ben). December had ook nog mooi weer (nu is het erg bewolkt) dus ook nog wat strand gedaan en Oud en Nieuw natuurlijk lekker buiten in de tuin van Kor en Carina met een clubje van 14 mensen + kids. Er wordt hier verder geen vuurwerk verkocht/afgestoken, dit gebeurt alleen bij de hele grote hotels en de plaatsen waar speciale nieuwjaarsfeesten worden georganiseerd.

Het nieuwe jaar begon voor ons met een borrel bij de Consul-Generaal der Nederlanden, Bart Twaalfhoven, in zijn residentie (lees: mega groot huis) en daarna naar de Harry Potter film.

Aan het einde van Robins kerstvakantie ging er hier een sheik dood, dus bleven alle scholen en kdv's nog een weekje extra dicht om te kunnen huilen of zo :(
De mensen verwachten dat de nieuwe sheik veel veranderingen voor Dubai met zich mee zal brengen. De nieuwe sheik is moderner en vooruitstrevender. We wachten af...
Wel of geen rouw, Remco moest gewoon na een 12 urige werkdag nog even een exta nachtje doordraaien omdat er een paaltje (survey zendmast van 22 meter) in de grond moest. Het kantoor is verplaatst naar Deira (10 minuten verder rijden dan zijn oude kantoor, het ligt aan de andere kant van de creek) en daar mag hij nu gaan zandhappen.

Pap en mam zijn op 10 januari hier aangekomen. Zij hebben op de 13e een ballonvaart gemaakt, zodat het woestijnzand ook eens van bovenaf bewonderd kon worden... En omdat pap helemaal naar Dubai kwam, vonden we het wel leuk om hem met Remco (die een dagje vrij had) een stukje Nederlands grondgebied te laten zien. De Nederlandse Vereniging had een excursie naar de onderzeeër Hr Ms Bruinvis georganiseerd in Jebel Ali. Natuurlijk geen foto's van, maar de marine heeft natuurlijk gewoon een eigen site: http://www.marine.nl/schepen/onderzeedienst/onderzeeboten/bruinvis/

En dan...OP 15 JANUARI WERD ROBIN 2 JAAR!!!!
's Ochtends heeft hij getrakteerd op het kdv en 's middags hebben we feest gevierd in de tuin met ongeveer 10 vriendjes uit de buurt, erg gezellig.

Verder zijn we een dagje naar Abu Dhabi
geweest. Leuke stad als je de weg weet. De vismarkt en de haven bekeken. Wat winkelcentra bewonderd, naar het heritage village geweest én...
binnen geweest in het Emirates Palace Abu Dhabi. Een pracht van een hotel. Kijk eens op www.emiratespalace.com of kom gewoon zelf een keertje langs om er te kijken!

Nu stop ik maar weer. Vandaag is nl. Remco's eerste officiele vakantiedag (na 7 maanden werken). Hij heeft nu een maand vrij en de plannen zijn dat we morgen naar Oman gaan en over 2 weekjes Singapore bezoeken.
Groetjes en tot horens ziens mails

• 23 Januari 2006 - 08:39

Piet En Joke:

Zo zijn we weer helemaal op de hoogte van jullie doen en latren en de plannen voor de komende maand. Dat is wel wat anders dan op maandagmorgen om half negen bij de tandarts te moeten zitten, terwijl het buiten vriest. Maar we zijn er weer af voor een half jaar als het goed is. Fijne vakantie met elkaar en tot de volgende keer.

• 23 Januari 2006 - 10:10

Monique:

Oeps, vergeten! Maar bij deze nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Robin! En grappig genoeg moest ik vanochtend ook naar de tandarts...
    Een hele fijne vakantie en tot mails!

• 23 Januari 2006 - 10:13

De Overbuurtjes:

wat sneu van die sheik.
    wat lekker dat remco nu een maand vrij is.lekker shoppen enzo.
    zo te lezen heeft robin een hoop vriendjes, dat gaat goed.
    veel plezier in jullie vakentie en tot gauw.
    groetjes maurice en natasja

• 23 Januari 2006 - 10:15

Maurice:

als we het dan toch over de tandarts hebben, ik moet vanmiddag om 15.00 uur

• 23 Januari 2006 - 12:16

Marianne:

wat leuk dat jullie het naar jullie zin hebben.
    Nog gefeleciteerd met Robin.
    Op zwemmen gaat alles goed een hoop zwangere moeders die hun tweede kindje krijgen.
    Ik vroeg aan Henk hoe het met jullie was en kreeg dit op.
    Is het niet raar oud en nieuw zonder vuurwerk en in de warmte?
    Nou geniet lekker van de vakantie en tot kijk maar weer. Marianne (zwemjuf)

• 23 Januari 2006 - 14:56

Hannie En Janneke:

Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Robin!!Mijn jongste (Stefan)is deze week 10 jaar geworden. Hij behoort alweer tot de groters.
    Geef Robin een dikke knuffel van ons en geniet van je vakantie in Oman.
    Bij ons alles (OGO) goed en geniet nog steeds in groep 3!! Doeii.

• 24 Januari 2006 - 08:23

Peter & Pauline:

Hoi bij deze nog even gefeliciteerd met de verjaardag van Robin. We hebben nog geen gevoel hoelang de veldpost via Rotterdam er over doet om jullie te bereiken. Dus hebben we z'n verjaardagskaartje qua postmoment moeten gokken. Is het niet een beetje onpractisch om een tussenstop van 7 maanden in Dubai te maken als je op vakantie wilt naar Singapore??:-)Pauline moet donderdag weer onder het mes, ze gaan het hoornvlies krabben en daarna spoelen met EDTA-oplossing om de kalkaanslag kwijt te raken.

goeie vakantie,
    gr. Peter

• 25 Januari 2006 - 11:20

Margaenderest:

de zingende en dansende kaart heb ik teruggezonden gekregen....dus er volgt een nieuwe,van harte lieve Robin

• 25 Januari 2006 - 20:31

Laura:

hallo!!!
    Van harte met Robin. Een hele dikke kus van Sterre natuurlijk. Leuk om jullie avonturen zo te volgen, xxxxxxxxxx rens en laura anne en sterre

• 28 Januari 2006 - 21:23

Robin:

Ha die Remco en Miralda

Eindelijk ook eens een regenboog op de foto in het altijd zonnige Dubai!

Geen goud aan het eindpunt maar wel veel zand...

Groetjes vanuit een fris Den Haag

Robin