Vakantie in het kikkerlandje
Door: Miralda
Blijf op de hoogte en volg Miralda, Remco, Robin en Martin
27 September 2006 | Nederland, Amsterdam
alweer ruim 2 maanden geleden iets op de site gezet, en dat komt natuurlijk omdat WE OP VAKANTIE WAREN/ZIJN. 1 oktober vliegen we weer terug naar het zonnige Dubai. Robin en ik zijn dan bijna 2 maanden in Nederland geweest, en Remco heeft er dan ook weer 1 maand vakantie opzitten en mag weer aan het werk :). Ik dacht dat 2 maanden heel lang was en dat we heel veel tijd hadden voor heel veel bezoekjes/bijkletsen/luieren/etc. maar de tijd vliegt! We hebben (incl. 2 weken Denemarken) op 8 verschillende adressen gelogeerd (waarvan sommigen meerdere keren) en ruim 35 bezoekjes afgelegd aan vrienden en familie (incl. een doopdienst en een trouwerij). Allemaal heel gezellig en heerlijk om iedereen weer eens te zien en te spreken. Ook wel vermoeiend hoor, dus niet boos zijn als we net niet aan een bezoekje aan jou zijn toegekomen of maar een kort bliksembezoekje hebben afgelegd (... ik zou zeggen, kom gewoon naar Dubai op vakantie, dan hebben we tijd zat!)
Voor Robin was de vliegreis naar Nederland 1 groot avontuur en zijn eerste dag in Nederland was een geweldige ervaring want... het regende! Na 2 maanden weet hij dan nu dus dat 'van regen wordt je nat'. Niets nieuws voor een echte Hollander, maar ja, Robin moest veel bijleren in de afgelopen maanden. Hij weet nu heel veel 'gewone' dingen: Er rijden hier treinen, koeien zijn beesten met vlekken en ze doen 'boe' en staan in het gras en dat gras heet dan weer de wei. En in de wei vind je ook soms schapen en paarden. Kippen heb je in heel veel soorten en maten, allemaal heten ze kip, maar een geit, dat ook toch erg op een schaap lijkt mag dan weer geen schaap genoemd worden maar moet geit heten (volgen jullie het nog, jullie wisten dit al lang hoor!).
Denemarken was prachtig. Helemaal niet vlak zoals Nederland, maar glooiend en overal is ruimte. Ons vakantiehuis hadden we geleend van onze Deense Dubai-vrienden Ask en Maria, die het zelf hebben gebouwd. Legoland is echt heel leuk, Kopenhagen heerlijk om te bezichtigen (wat is de zeemeermin KLEIN!) en gezellig om op een (verwarmd) terras te zitten. We hebben heerlijk gefietst, stenen in zee gegooid en lui geweest. Denen eten ook drop, dus dat was erg prettig en verder heeft Robin ons wat nieuwe woorden geleerd, jullie mogen raden wat het betekent:
vlieg
tunnelboot
tunnelkonijn
windemeule
beersok
luchttrein
Robin is verder nog even op controle geweest in het VU-ziekenhuis. Weer even wennen voor ons, want in Dubai ga je naar privéklinieken waar de klant koning is en waar je dus meteen geholpen wordt. Het VU kreeg het voor elkaar ons pas een uur na de afspraaktijd op te roepen. Nou ja, alles was wel weer helemaal OK. Als wij zelf niet een achteruitgang constateren, hoeven we pas in 2008 weer terug te komen, erg prettig.
Nu weer op naar Dubai, waar we, als alles goed gaat, zo rond 31 december een broertje voor Robin erbij krijgen.
Iedereen nog via deze weg heel erg bedankt voor de tijd die jullie voor ons hebben vrij gemaakt, de gezelligheid die we hebben ontvangen en de cadeautjes die we hebben gekregen. We kunnen zeker weer een jaartje vooruit (maar we hopen al in april 2007 hier terug te zijn om ons 2e kindje te komen dopen!).
Groetjes van ons alle 3.
27 September 2006 - 15:07
Jeroen:
foto's! foto's! foto's! ;) OK ik kom wel naar Dubai volgende maand om ze zelf te bekijken. Groetjes! -
27 September 2006 - 17:14
Maurice En Natas:
hallo buurtjes!! wat een ontzettende leuke foto's zeg van jullie. we hopen dat jullie net ls wij ook zo hebben genoten van de straatbbq!! we vonden 't erg leuk om jullie weer eens te zien en te spreken!! we zien jullie weer in april 2007. nou ik zou zeggen een hele goeie reis en vlucht terug en doe voorzichtig met elkaar!! heel veel liefs ''de buurtjes'' -
27 September 2006 - 18:08
Marco En Judith:
het was koud maar wel mooi of niet Remco? Hoe groot was ie ...? (snoek)
Robin het was leuk om samen met jou torens te bouwen, maar wel "voorsssichtig" he??
Goede reis terug en noteren jullie ons vast op het bord??? -
28 September 2006 - 06:17
Loes:
Volgens mij hebben jullie wel 2 drukke maanden gehad, maar wel mooie, leuke dingen gedaan. Tja, je moet er weer een half jaar op teren.
Goede reis terug en het allerbeste. -
28 September 2006 - 07:47
Marga:
gezellige romantische afgesloten foto's
take care overthere! -
28 September 2006 - 17:21
Marijke:
leuke serie, wat hebben jullie het druk gehad. groetjes van marijke -
30 September 2006 - 14:04
Laura:
hallo, jullie vliegen morgen alweer terug naar dubai, gezellig dat we jullie gezien en gesproken hebben en lekker (laat!) gesnackd!! Robin is al een hele vent! We hopen jullie in april zeker weer te zien, met de gezinsuitbreiding!! heel veel liefs van rens, laura, anne en sterre! -
08 Oktober 2006 - 09:52
Geska:
Leuk om jou en Robin op de valreep nog even gezien te hebben. Hoop dat jullie een goede reis gehad hebben en geniet maar weer van je rust. Tot mails, groeten aan Remco.